Chcete-li mít po ruce vhodnou náplň do koláče či závinu, pusťte se do tohoto receptu.
Hodnocení
4.8
/ 5 (43x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Ostatní
Rum1 l
Cukr krupice500 g
Višně1 kg
Postup přípravy
Višně omyjeme, vypeckujeme a dáme do velké zavařovací sklenice.
Zasypeme cukrem a promícháme. Višně poté zalijeme rumem tak, aby byly višně ponořené. Višně, které budou vyčnívat nad hladinu, začnou plesnivět.
Sklenici důkladně uzavřeme (nejlepší je igelitový sáček, který upevníme gumičkou), aby dovnitř nepronikl vzduch. Takto zavřenou sklenici necháme v chladu a suchu 4 - 6 týdnů uležet, občas obsah promícháme.
Po uplynutí této doby, jsou višně připravené k použití do různých buchet, závinů a moučníků.