Vynikající medovník

Velmi chutný medovník. Recept na moučník vhodný ke každé slavnostní příležitosti.


4.7430x
75 min
56×

Ingredience

těsto

1 ksvejce
30 gmáslo
100 gcukr moučka
250 ghladká mouka
1 lžícejedlá soda
2 lžícelesní med

krém

250 gmáslo
1 plechovkasalko

na potření

3 lžícerum
5 lžicpřekapávaná silná černá káva

na ozdobu

14-15 ksvlašské ořechy

na obalení

100 gmleté vlašské ořechy

Postup přípravy

Máslo, vejce, cukr a med zahříváme ve vodní lázni. Mícháme, postupně přidáváme prosátou mouku a prosátou jedlou sodu. Ingredience propojíme, vypracujeme těsto. Necháme chvíli odležet. Na pomoučněném válu pevné těsto rozdělíme na 5 stejných dílků. Postupně je rozválíme na tenké pláty a vykrajujeme je podle dortové formy. Z odkrojků vypracujeme 6. díl, takže ve finále budeme mít 6 placek. Pláty postupně přenášíme na pečící papír. Pečeme je na obrácené straně plechu, ve vyhřáté troubě (elektrické) při teplotě 180 °C 4 - 5 minut. Na krém si připravíme změklé máslo, které vyšleháme doběla elektrickým šlehačem. Postupně do másla přidáváme uvařené salko. Uzavřené salko den předem povaříme ve vodě asi 2 hodiny. Po vychladnutí jednotlivý plát potřeme černou překapávanou kávou, do které jsme přidali rum. Pak plát potřeme krémem. To opakujeme 6krát. Krémem potřeme i boky medovníku. Celý medovník posypeme mletými ořechy. Ozdobíme půlkami vlašských ořechů a střed můžeme posypat strouhanou čokoládou. Medovník z vrchu něčím zatížíme a necháme v chladu uležet zhruba 24 hodin. Uleželý medovník nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor Maxa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vynikající medovník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena