Vynikající jablečná přesnídávka

Recept, hlavně když máte doma hodně jablek a potřebujete je spotřebovat. Děti budou mít radost.


4.5134x
90 min
11×

Postup přípravy

Jablka oloupeme a vykrájíme jadřince. Dáme je do hrnce, přilijeme vodu tak, aby bylo na dně asi tak 4 cm vody, ale aby jí tam nebylo zase moc. Přesnídávka by pak byla řídká.

Jablka dáme vařit. Dusíme je, až změknout. Jakmile jsou jablka měkká, ponorným mixérem je rozmixujeme. Kaši ocukrujeme.

V hrnku ve trošce vody rozmícháme pudink a nalijeme do rozmixovaných jablek. Dáme na plotnu a vaříme do zhoustnutí. Jablečnou přesnídávku nalijeme do skleniček a asi 20 minut sterilujeme.

Tuto přesnídávku dělám ve více kastrolech či hrncích. Do jednoho dám k jablíčkům třeba jahody, do dalšího borůvky nebo meruňky. Prostě různé ovoce - mražené, čerstvé i kompotované. Co doma máme. Spotřebuji tím vše nepotřebné. Pudink dávám hlavně vanilkový. Ale když dojde a jiný nemám, tak můžeme dávat i jiný. Do jahod a jiného červeného ovoce jahodový. Nedávno jsem použila i čokoládový a je vynikající. Když použijete kompot, tak ho k jablkům nalijte i se šťávou.

Další skvělé tipy na přesnídávky zde

user-icon

autor ivannka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vynikající jablečná přesnídávka

Zpět na recept