Výborná jablečná bábovka

Velmi chutná bábovka, která nám při pečení provoní byt vůní jablek a skořice.


4.6191x
60 min
29×

Postup přípravy

Jako při každém pečení si přichystáme suroviny, které musí mít pokojovou teplotu. Celá velká vejce metličkami nebo ručně našleháme. Přidáme rozpuštěné máslo, nastrouhaná jablka, mletou skořici a rozinky, které jsme nechali namočené v rumu.

Do základu přidáme prosetou mouku s práškem do pečiva se špetkou soli. Společně promícháme do hladkého těsta, které vlijeme do vymazané a kokosem vysypané větší bábovkové formy. Bábovku vložíme do již vyhřáté formy na 175 °C a pečeme asi 35 - 40 minut. Vyzkoušíme však vpichem špejlí, zda je bábovka upečená. Upečenou bábovku necháme na mřížce vychladnout, poté opatrně vyklopíme.

Výbornou jablečnou bábovku pocukrujeme a můžeme vychutnávat. Je dobrá k čaji i kávě.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborná jablečná bábovka

Zpět na recept