Výborná jablečná bábovka

Velmi chutná bábovka, která nám při pečení provoní byt vůní jablek a skořice.


4.6191x
60 min
29×

Ingredience

120 gcukr
3 ksvejce
160 gmáslo
6 ksjablko
1 lžícerozinky
1 balíčekprášek do pečiva
1 lžičkamletá skořice
180 ghladká mouka

na ozdobu

cukr moučka

podle potřeby

tuk na vymazání
kokos na vysypání

Postup přípravy

Jako při každém pečení si přichystáme suroviny, které musí mít pokojovou teplotu. Celá velká vejce metličkami nebo ručně našleháme. Přidáme rozpuštěné máslo, nastrouhaná jablka, mletou skořici a rozinky, které jsme nechali namočené v rumu.

Do základu přidáme prosetou mouku s práškem do pečiva se špetkou soli. Společně promícháme do hladkého těsta, které vlijeme do vymazané a kokosem vysypané větší bábovkové formy. Bábovku vložíme do již vyhřáté formy na 175 °C a pečeme asi 35 - 40 minut. Vyzkoušíme však vpichem špejlí, zda je bábovka upečená. Upečenou bábovku necháme na mřížce vychladnout, poté opatrně vyklopíme.

Výbornou jablečnou bábovku pocukrujeme a můžeme vychutnávat. Je dobrá k čaji i kávě.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborná jablečná bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Italská