Recept na grilovaného kapra s tymiánovo-česnekovou příchutí.
Hodnocení
4.7
/ 5 (55x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
4x
Ingredience
1 ks
kapr
marináda
4 stroužky
česnek
50 ml
olej
2 větvičky
tymián
citronová šťáva
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
Postup přípravy
Kapra omyjeme, očistíme, vykucháme, zbavíme hlavy, ploutví a ocasu. Očištěný trup kapra nakrájíme na podkovy.
Lístečky tymiánu jemně usekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Připravíme si marinádu. Česnek promícháme s olejem, jemně usekaným tymiánem a několika kapkami citronové šťávy.
Porce kapra osolíme, opepříme, potřeme marinádou a necháme 2 hodiny rozležet.
Rošt potřeme olejem a porce voňavého kapra grilujeme z každé strany asi 4 minuty a ihned podáváme.
Ke grilovanému kapru na roštu s chutí tymiánu a česneku nejlépe chutná čerstvé pečivo a zelenina.