Vánoční kapřík na smetaně

Tradiční vánoční kapřík na jiný způsob - zapečený s brambory a smetanou. Místo kapra celého můžete použít jen kapří filety.


3.0327x
120 min

Postup přípravy

Oloupeme brambory, očistíme je a nakrájíme je 1 cm široké kolečka. Připravíme si pekáček a pořádně jej vymastíme máslem. Do pekáčku pak rozložíme kolečka brambor, pořádně osolíme a pokmínujeme. Kdo nemá rád celý kmín, může použít mletý. Doporučuji však pokmínovat trochu víc.



Pekáček zakryjeme nebo zabalíme alobalem a do vyhřáté trouby je dáme zapéct. Zapékáme přibližně 30 minut.


Zatímco se nám budou péct brambory, připravíme si kapra. Stáhneme kapra z kůže, vykucháme jej, odstraníme hlavu, osolíme jej a dáme do něj zbytek másla, pokmínujeme jej a opepříme


Zapečené brambory vytáhneme z trouby, odklopíme nebo sundáme alobal, shrneme brambory do stran a doprostřed položíme připraveného kapra. Trochu jej ještě osolíme, opepříme. Pak ho zahrneme brambory, přiklopíme (opět zabalíme alobalem) a necháme 30 minut péct.


Po půlhodině pekáček s kaprem vytáhneme, zalijeme smetanou a dáme BEZ pokličky 20 minut zapéct.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vánoční kapřík na smetaně

Zpět na recept