Vláčná oříšková bábovka

Těsto je vláčné, vhodné též na dorty, řezy a velikonoční beránky.


4.727x
60 min
7×

Postup přípravy

Cukr a žloutky vyšleháme do pěny. Přidáme mleté oříšky, mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva, citronovou kůru, vodu a promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

Těsto vlijeme do máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy. Bábovku pečeme při 170 °C asi 40 minut. Zkontrolujeme zapíchnutím špejle, zda je bábovka dostatečně upečena. Upečenou oříškovou bábovku necháme vychladnout.

Vláčnou oříškovou bábovku vyklopíme, ocukrujeme a můžeme servírovat.
user-icon

autor ketka 1957


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vláčná oříšková bábovka

Zpět na recept