Recept na výrobu chutného domácího likéru z višní.
1 kg | cukr |
0.5 l | voda |
1 ks | vanilka |
8 ks | hřebíček |
1.5 kg | višně |
1 l | pálenka |
citronová kůra | |
kousek | skořice celá |
Omyjeme višně, necháme je okapat a oschnout. Poté je začneme klást do velké okurkové sklenice - nejlépe 3l. Z višní klademe vrstvy a každou zasypeme cukrem a postupně přidáváme i koření.
Nakonec vše zalijeme pálenkou a vodou. Nádobu uzavřeme a asi 6 týdnů necháme v teplé místnosti stát. Získaný likér přefiltrujeme a rozlijeme do menších lahví. Úvodní foto: Pixabay.com
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena