Tento recept vznikl z ingrediencí co dům dal, je velmi jednoduchý a rychlý. Rodině moc zachutnal, krásně voní višněmi a není moc mastný. Může být dobrý i s jiným druhem čokolády.
Hodnocení
4.8
/ 5 (9x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Těsto
Vejce2 ks
Rum3 lžíce
Kypřicí prášek do pečiva1 ks
Vanilkový cukr1 ks
Kandovaná citronová kůra2 lžíce
Pomazánkové máslo (200g)1 ks
Cukr (2/3 kelímku od pomaz. másla)150 g
Polohrubá mouka (1 kelímekod pomaz. másla)200 g
Višňová čokoláda Figaro1 ks
Poleva
Čokoládová poleva1 balíček
Postup přípravy
Pomazánkové máslo, vanilkový cukr, vejce, cukr a rum utřeme do pěny, opatrně vmícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva, vmícháme kandovanou citrónovou kůru a nasekanou čokoládou.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na chlebíček a zvolna pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C přibližně 40 minut.
Po vychladnutí můžeme chlebíček polít čokoládovou polevou, necháme zatuhnout a krájíme na řezy.