Višňová bublanina

Recept na velmi chutný a nepříliš sladký piškotový koláč s višněmi.


4.531x
60 min
7×

Postup přípravy

Višně zbavíme stopek, omyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.

Připravíme si piškotové těsto. Mouku prosejeme a promícháme s pudinkovým a kypřícím práškem. Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky s polovinou cukru a olejem vyšleháme dohladka. Ve větší míse šleháme bílky a asi v polovině šlehání přidáme druhou polovinu cukru. Do hustého bílkového sněhu zlehka střídavě vmícháme mouku a žloutky.

Piškotové těsto vlijeme do koláčové formy, poklademe okapanými višněmi a upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Vychladlou višňovou bublaninu nakrájíme na porce, podle chuti posypeme moučkovým cukrem a podáváme ke kávě nebo čaji.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Višňová bublanina

Zpět na recept