Višňová bublanina v ledu

Na rozdíl od klasické bublaniny je tato potažena ledovou polevou a je výborná!


3.179x
60 min

Ingredience

4 ksvejce
1 balíčekprášek do pečiva
150 gškrob
200 gcukr krupice
350 ghrubá mouka
250 gtuk na pečení
250 gkompotované višně
2-4 kapkymandlová esence

poleva

150 gcukr moučka
4 lžícešťáva z višní

Postup přípravy

Tuk na pečení vyšleháme do pěny s mandlovou esencí a s cukrem. Pak po jednom zašleháváme vejce a šleháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Potom postupně po lžících přidáváme mouku, škrob a kypřící prášek. Nakonec pomalu vmícháme chladné mléko.

Višně slijeme, necháme okapat. Troubu si předehřejeme na 180°C, vyšší plech vymastíme tukem.

Na plech nalijeme připravené těsto, poklademe jej 200 g višní a dáme na 20 minut péct.

Mezitím si z cukru a šťávy vytvoříme ledovou polevu, kterou potřeme upečený moučník a dozdobíme zbylými višněmi.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Višňová bublanina v ledu

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena