Višňová bublanina v ledu

Na rozdíl od klasické bublaniny je tato potažena ledovou polevou a je výborná!


3.179x
60 min

Postup přípravy

Tuk na pečení vyšleháme do pěny s mandlovou esencí a s cukrem. Pak po jednom zašleháváme vejce a šleháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Potom postupně po lžících přidáváme mouku, škrob a kypřící prášek. Nakonec pomalu vmícháme chladné mléko. Višně slijeme, necháme okapat. Troubu si předehřejeme na 180°C, vyšší plech vymastíme tukem. Na plech nalijeme připravené těsto, poklademe jej 200 g višní a dáme na 20 minut péct. Mezitím si z cukru a šťávy vytvoříme ledovou polevu, kterou potřeme upečený moučník a dozdobíme zbylými višněmi.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Višňová bublanina v ledu

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena