Višňová bublanina v ledu

Na rozdíl od klasické bublaniny je tato potažena ledovou polevou a je výborná!


3.179x
60 min

Postup přípravy

Tuk na pečení vyšleháme do pěny s mandlovou esencí a s cukrem. Pak po jednom zašleháváme vejce a šleháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Potom postupně po lžících přidáváme mouku, škrob a kypřící prášek. Nakonec pomalu vmícháme chladné mléko.

Višně slijeme, necháme okapat. Troubu si předehřejeme na 180°C, vyšší plech vymastíme tukem.

Na plech nalijeme připravené těsto, poklademe jej 200 g višní a dáme na 20 minut péct.

Mezitím si z cukru a šťávy vytvoříme ledovou polevu, kterou potřeme upečený moučník a dozdobíme zbylými višněmi.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Višňová bublanina v ledu

Zpět na recept