Višně ve vodce

Přípravou receptu získáme opilé višně v nálevu a višňovku k pití, na nanukový dort nebo do pohárů.


3.247x
0

Postup přípravy

Přebrané višně rychle opereme ve vodě, odstopkujeme a vkládáme do sklenice o obsahu 2 litry nebo do 3 sklenic o obsahu 0,7 litru. Při vkládání je prosypáváme cukrem.

Přidáme opláchnuté koření, rum a višně zalijeme vodkou tak, aby byly zcela potopeny. Sklenici povážeme nebo upevníme víčko a postavíme na slunce, nejlépe na parapet.

Asi za dva týdny dáme sklenici do chladna a nejméně 2 týdny necháme proležet. Potom višně scedíme, přeložíme do menších sklenic, od tatarské omáčky, zalijeme šťávou s vodkou tak, aby byly višně jen potopeny. Připevníme víčka a uschováme.

Šťávu s vodkou nalijeme do láhve a máme višňovku, kterou lze ještě přiostřit lihem.
user-icon

autor Osmánek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Višně ve vodce

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.