Vaření.czReceptyVinné ledvinky na špenátu

Vinné ledvinky na špenátu

Vepřové ledvinky s vínem na špenátovém lůžku, podávané s rýží.


4.26x
150 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
olej
500 mlmléko
2 kscibule
2 lžičkyhořčice
100 mlbílé víno
200 mlsmetana ke šlehání
800 gčerstvý listový špenát
600 gvepřové ledvinky

podle chuti

sůl
pepř

Postup přípravy

Ledvinky si důkladně propereme a minimálně na 2 hodiny naložíme do mléka (vyplaví se škodliviny a pach). Nakrájíme je na kousky nebo plátky a dáme je osmažit dozlatova. Poté na chvíli ledvinky vytáhneme a do výpeku dáme smažit na kolečka nakrájenou cibuli. 5 minut podusíme. Zalijeme vínem a smetanou a vaříme přibližně dalších 10 minut. Vzniklou omáčku dochutíme solí, pepřem a hořčicí. Nyní ledvinky vrátíme zpátky na pánev a necháme je prohřát. Na druhé pánvi si necháme zesklovatět prolisovaný česnek a nato přidáme proprané a osušené špenátové listy. Dusíme do měkka. Nakonec dochutíme solí a majoránkou. Nyní můžeme podávat - špenát naklademe na talíř a na něj naservírujeme ledvinky s omáčkou. Vinné ledvinky na špenátu podáváme s rýží.
user-icon

autor neogenx


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vinné ledvinky na špenátu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena