Vinná jatýrka na tymiánu a slanině

Chuťovka akorát na vidličku. Restovaná játra na slanině, která zapečeme s tymiánem a vínem.


2.9121x
25 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Játra čistíme, opláchneme a pokud máme čas, naložíme je do mléka. Tymián opereme, osušíme a nasekáme. Troubu předehřejeme na 180 °C.



Slaninu nakrájíme na tenké nudličky, vložíme je do studeného hrnce a zahřejeme. Když slanina pustí tuk, přidáme cibuli. Když cibule zesklovatí, vložíme játra a promícháme. Pak přidáme pepř, kmín, nasekané bylinky a víno.



Hrnec vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Měkká játra osolíme, případně ještě dochutíme a podáváme.



Jako přílohu můžeme podávat rýži nebo chleba.

user-icon

autor miroslavaJ


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vinná jatýrka na tymiánu a slanině

Zpět na recept