200 g | slanina | |
sůl | ||
2 ks | cibule | |
1-2 snítky | tymián | |
1 dl | červené víno | |
500 g | drůbeží játra | |
mletý černý pepř |
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Játra čistíme, opláchneme a pokud máme čas, naložíme je do mléka. Tymián opereme, osušíme a nasekáme. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Slaninu nakrájíme na tenké nudličky, vložíme je do studeného hrnce a zahřejeme. Když slanina pustí tuk, přidáme cibuli. Když cibule zesklovatí, vložíme játra a promícháme. Pak přidáme pepř, kmín, nasekané bylinky a víno.
Hrnec vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Měkká játra osolíme, případně ještě dochutíme a podáváme.
Jako přílohu můžeme podávat rýži nebo chleba.
Autor:miroslavaJ
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena