Vídeňský knedlík

Recept na vynikající přílohový knedlík.


4.426x
60 min
2×

Ingredience

sůl
2 ksvejce
40 gmáslo
0.3 lmléko
8 ksrohlík
100 ghrubá mouka

podle chuti

sekaná petrželka

Postup přípravy

Na jemno nakrájenou petrželku zpěníme na rozpáleném másle. Odstavíme a promícháme se staršími rohlíky nakrájenými na malé kostičky. Přidáme mléko, ve kterém jsme rozkvedlali vejce, sůl a necháme chvíli prosáknout. Rohlíky poprášíme moukou, lehce promícháme a z těsta utvoříme šišku, kterou dáme do navlhčeného, vyždímaného ubrousku. Ubrousek ovineme kolem knedlíku, na každé straně jej dvakrát zavážeme nití - hned těsně u těsta a v rozmezí 2 cm za těstem. Vídeňský knedlík dáme do vařící osolené vody a vaříme. Knedlík můžeme dát i vařit jen do páry na pařák. Po 10 minutách vnitřní nitě rozříznu a knedlík vaříme celkem 35 - 40 minut. Vídeňský knedlík v páře vaříme o pár minut déle. Jakmile je knedlík uvařený, propíchnu ho vidličkou, aby odešla pára. Vídeňský knedlík vyjmeme z ubrousku, nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor olga200


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vídeňský knedlík

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Rakouská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena