Vaření.czReceptyVídeňská vařená bábovka

Vídeňská vařená bábovka

Recept na velmi úspornou bábovku.


4.715x
75 min
2×

Ingredience

těsto

1 ksvejce
15 dkgmáslo
2 lžícekakao
0.3 lmléko
1 balíčekprášek do pečiva
15 dkgcukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
25 dkgpolohrubá mouka

podle potřeby

tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy

V hrnci smícháme mléko, krupicový cukr, máslo a kakao. Směs necháme na mírném ohni za stálého míchání krátce povařit a necháme vychladnout. K vychladlému základu přisypeme polohrubou mouku, vejce, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Formu bábovky vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou a vlijeme do ní těsto. Vídeňskou vařenou bábovku pečeme asi hodinu při 150 °C.
user-icon

autor Sway

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vídeňská vařená bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Rakouská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena