Vídeňská roštěná

Klasické vídeňské jídlo plné cibule.


3.2194x
30 min
2×

Postup přípravy

Cibule oloupeme. Jednu nakrájíme nadrobno a zbytek nakrájíme na jemná kolečka. V tomto případě je lepší použít struhadlo na okurky nebo jiný kráječ na plátky.

Maso odblaníme, očistíme na nakrájíme na 4 stejné plátky. Ty osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kolečka cibule a zvolna je na mírném ohni smažíme dozlatova. Můžeme použít taky fritovací hrnec a cibuli smažit v něm. Bude křupavější.

Mezitím můžeme pracovat dál. Na silnostěnné pánvi rozpálíme olej, roštěnky zprudka z obou stran restujeme asi 2 minuty a ihned je zabalíme do alobalu. Do pánve dáme cibuli na kostičky, zaprášíme ji moukou a osmažíme ji dozlatova. Přilijeme vývar a omáčku vaříme než zhoustne. Pak ji osolíme a opepříme. S pepřem nešetříme.

Zlatavou sladkou cibuli necháme okapat na papírovém ubrousku.

Roštěnky rozdělíme podle porcí na talíře, přelijeme je omáčkou z výpeku a obložíme je cibulkou. Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv podobě a salát.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vídeňská roštěná

Zpět na recept