Vídeňská roštěná 1

Skvělý oběd z hovězího masa vhodný k slavnostní příležitosti.


3.023x
45 min

Postup přípravy

Maso potřeme olejem a pečeme, až když dosáhne pokojové teploty.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, rozdělíme na kroužky a poprášíme moukou. Olej zahřejeme v pánvi a po malých dávkách na něm cibuli orestujeme do hněda. Osmaženou cibuli necháme okapat na mřížce a osolíme ji.

Maso vložíme do rozpálené pánve a zprudka opékame každou stranu asi minutu.Teplotu snížíme na střední stupeň a roštěnky propečeme do růžova, ochutíme solí a pepřem.

Vypečenou šťávu uvolníme masovým vývarem, smícháme se šťávou ze steaků, ochutíme, přelijeme roštěnky. Cibuli v pánvi krátce prohřejeme a posypeme s ní maso.

Jako příloha jsou vhodné opečené brambory a nakládané okurky.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vídeňská roštěná 1

Zpět na recept