Vídeňská bábovka

Bábovka jako symbol domácí pohody.


3.176x
75 min

Ingredience

těsto

250 gcukr
4 ksvejce
250 gmáslo
50-60 mlmléko
100 grozinky
50 gmandle
0.5 balíčkuvanilkový cukr
citronová kůra
350 gpolohrubá mouka
1 kskypřící prášek

na ozdobu

vanilkový moučkový cukr

Postup přípravy

Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce utřeme do pěny, střídavě přidáváme mouku s práškem do pečiva, citronovou kůru a mléko (dáme ho jen tolik, aby těsto bylo husté a šlo těžko od vařečky). Přidáme rozinky, mandle a vypracujeme těsto.

Bábovkovou formu dobře vymažeme a přidáme vypracované těsto.

Pečeme ve spodní části trouby při 160°C asi 50 - 60 minut.

Po vyklopení z formy sypeme moučkovým cukrem.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vídeňská bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Rakouská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena