Vídeňská bábovka z mikrovlnky

Rychlý a lahodný moučník nebo korpus na dort.


2.8113x
15 min

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Žloutky rozmícháme s vodou a olejem. Vmícháme sypké, nejlépe proseté, ingredience. Nakonec z bílků ušleháme sníh, který jemně do těsta vmícháme.

Pečeme v nádobě do mikrovlnné trouby, vymazané a vysypané cukrem, na plný výkon 800-900kW 9 - 10 minut. Poté necháme chvíli dojít. Během přípravy troubu neotevíráme.

Při překročení času přípravy může být střed tvrdší . To je třeba individuálně vyzkoušet, podle mikrovlnky.
user-icon

autor vecer


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vídeňská bábovka z mikrovlnky

Zpět na recept