Hustá polévka z pórku a brambor. Je dobrá teplá i studená.
Hodnocení
4.5
/ 5 (12x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Sůl1/2 lžičky
Cibule1 ks
Pórek2 ks
Bílé víno100 ml
Mletý pepř1/2 lžičky
Zeleninový vývar1 a 1/2 l
Sladká smetana125 ml
Brambory2 ks
Postup přípravy
Máslo rozehřejeme v kastrolku a jemně nakrájenou cibuli restujeme do zesklovatění asi 2 minuty, přidáme na kolečka nakrájený pórek (bílou i zelenou část), zalijeme zeleninovým nebo kuřecím vývarem a přidáme na kostičky nakrájené brambory.
Vaříme asi 25 minut, až brambory změknou. Pak směs rozmixujeme na kašičku.
Do polévky přidáme bílé víno, sladkou smetanu a opepříme, případně osolíme.
Vichysoisse podáváme s čepicí zakysané smetany. Výborným doplňkem k vichysoisse jsou opečené krutony.
Děkuji za Váš komentář. Protože bílá část pórku i cibule mají skoro stejnou chuť (a kyselost) přidávám kousek (5-7 cm) zelené části pórku. Dává to polévce trochu jinou chuť.