Vepřový plátek s pohankovou kaší

Recept na úpravu chutné vepřové krkovice se zajímavou přílohou.


3.02x
60 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
4 ksvepřová krkovice

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
grilovací koření
mletý černý pepř

příloha

3 kscibule
500 gpohanka
200 ganglická slanina

Postup přípravy

Pohanku namočíme do vody alespoň na 2 hodiny. Je potřeba větší hrnec, protože pohanka nabude na objemu. Krkovici omyjeme, osolíme, opepříme a zaprášíme grilovacím kořením.

Na pánvi rozpálíme olej, vložíme maso a orestujeme z obou stran. Poté zalijeme vodou a dusíme doměkka. Pohanku po 2 hodinách slijeme, propláchneme a vložíme do hrnce s čistou vodou. Přidáme 1 lžíci soli a přivedeme k varu, vaříme 1 minutu a pak přesuneme hrnec pryč z ohně a necháme pod pokličkou ve vodě dojít.

Následně připravujeme směs na pohanku. Anglickou slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno. Na pánvi zasmažíme anglickou slaninu s cibulí do zesklovatění. Pohanka by měla zůstat pod pokličkou asi 15 minut.

Pohanku ochutnáme, je-li měkká, potom případně scedíme. Není-li, necháme ještě 10 minut ve vodě pod pokličkou, poté scedíme. Do uvařené pohanky přidáme zasmaženou anglickou slaninu s cibulí a dochutíme podle potřeby solí, pepřem a podle oblíbenosti rozmačkaným česnekem.

Vepřový plátek podáváme s připravenou pohankovou kaší.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový plátek s pohankovou kaší

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.