Vaření.czReceptyVepřový plátek na zelenině

Vepřový plátek na zelenině

Další recept z vepřového masa.


4.45x
45 min

Ingredience

olej
1 hrstpórek
1 ksmenší cibule
1-2 hrstěčínské zelí
sójová omáčka
worcestrová omáčka
2 plátkyvepřové plecko
mletý černý pepř
ďábelské koření

podle potřeby

vývar na podlití

Postup přípravy

Vepřové plátky trochu naklepeme a nařízneme na okrajích, aby se nám při tepelné úpravě maso nezkroutilo. Čínské zelí nakrájíme na malé nudličky, cibuli po oloupání nasekáme nadrobno, stejně tak pórek (můžeme i na kolečka). Plátky masa mírně osolíme, opepříme a posypeme ďábelským kořením. Na pánvi rozehřejeme olej. Maso osmahneme po obou stranách a poté vyjmeme. Na výpeku osmažíme cibuli, pórek i zelí. Potom přidáme plátky masa, podlijeme vývarem, přidáme sójovou a worcestrovou omáčku. Podusíme, dokud není maso měkké a šťáva vypečená. Vepřový plátek na zelenině podáváme s brambory na jakýkoliv způsob, zdobíme čerstvě nakrájenou zeleninou. Přidat můžeme tatarskou omáčku nebo dresink.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový plátek na zelenině

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena