Vepřový hřebínek na zelí

Recept na vepřovou pečeni s kostí pečenou na kysaném zelí a cibuli.


4.727x
120 min

Postup přípravy

Vepřovou pečeni omyjeme, osušíme a nařízneme na jednotlivé porce ke kosti. Krájím ji na šest plátků. Dvě velké cibule oloupeme a nakrájíme na hrubo.

Do pekáče vlijeme asi 2 cm vody a přidáme nakrájené cibule. Pečeni položíme do pekáče. Postupně plátky rozevřeme a uvnitř okořeníme utřeným nebo sušeným česnekem, drceným kmínem, solí a čerstvě mletým pepřem. Vložíme snítku čerstvého rozmarýnu a plátek uzeného špeku.

Plátky přitiskneme k sobě, pokud chceme mít hřebínek perfektní, ovážeme pečínku potravinářským provázkem. Přikryjeme druhým pekáčem a dáme péct na 75 minut do trouby. Mezitím vymačkáme z kysaného zelí šťávu. Zelí potom vmícháme do cibule a odkrytou pečeni dopečeme. V mé troubě počítám dalších 30 minut.

Vepřový hřebínek na zelí podáváme podle chuti s vařeným bramborem, dobře chutná také s knedlíkem.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový hřebínek na zelí

Zpět na recept