Vaření.czReceptyVepřový bylinkový řízek na česnekovém oleji

Vepřový bylinkový řízek na česnekovém oleji

Recept na výborný oběd nebo večeři, podáváme nejlépe s bramborovou přílohou.


4.7397x
45 min

Ingredience

8 stroužkůčesnek
4 kskuřecí prsa

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na obalení

2 ksvejce
strouhanka
bylinky
1 kelímekzakysaná smetana

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Kuřecí nebo vepřové maso nakrájíme na řízky. Naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme se zakysanou smetanou, pokud je to moc husté, můžeme zředit troškou mléka. Bylinky podle chuti (pažitka, petrželka, dobromysl, rozmarýn, libeček, řeřicha) smícháme se strouhankou. Česnek oloupeme. Vaječnou hmotou protáhneme řízky a obalíme je v bylinkách se strouhankou. Strouhanku trochu přimáčkneme na maso. Rozehřejeme si potřebné množství oleje, když je olej téměř rozpálený, vložíme do něj celé stroužky česneku a osmažíme je dozlatova. Česnek vyjmeme a dáme stranou. V takto připraveném oleji smažíme řízky. Na každý řízek potom dáme tenký plátek másla a ihned podáváme. Vepřový bylinkový řízek na česnekovém oleji podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem. Bylinkové řízky můžeme podávat i za studena s pečivem.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový bylinkový řízek na česnekovém oleji

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena