Vepřový bylinkový řízek na česnekovém oleji

Recept na výborný oběd nebo večeři, podáváme nejlépe s bramborovou přílohou.


4.7397x
45 min

Postup přípravy

Kuřecí nebo vepřové maso nakrájíme na řízky. Naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme se zakysanou smetanou, pokud je to moc husté, můžeme zředit troškou mléka. Bylinky podle chuti (pažitka, petrželka, dobromysl, rozmarýn, libeček, řeřicha) smícháme se strouhankou. Česnek oloupeme.

Vaječnou hmotou protáhneme řízky a obalíme je v bylinkách se strouhankou. Strouhanku trochu přimáčkneme na maso.

Rozehřejeme si potřebné množství oleje, když je olej téměř rozpálený, vložíme do něj celé stroužky česneku a osmažíme je dozlatova. Česnek vyjmeme a dáme stranou. V takto připraveném oleji smažíme řízky. Na každý řízek potom dáme tenký plátek másla a ihned podáváme.

Vepřový bylinkový řízek na česnekovém oleji podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem. Bylinkové řízky můžeme podávat i za studena s pečivem.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový bylinkový řízek na česnekovém oleji

Zpět na recept