Vepřové závitky na pivu

Vepřové závitky plněné ochucenou směsí z masa a žampionů. Vhodnou přílohou jsou brambory na jakýkoliv způsob.


4.020x
60 min

Ingredience

1 kscibule
300-400 mlpivo
20 gčerstvý zázvor
1 snítkačerstvý tymián
4 plátkyvepřová kýta

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

náplň

1 ksvejce
100 gžampiony
200 gmleté maso

podle potřeby

2 lžícemáslo
1 hrsthladkolistá petrželová nať

Postup přípravy

Vepřové plátky očistíme, osolíme, opepříme a naklepeme. Zázvor a žampiony oloupeme a jemně nasekáme. Tymián nakrájíme najemno. Oloupanou velkou cibuli nakrájíme na kostičky. Připravíme si náplň. Mleté maso promícháme s vejcem se žampiony, zázvorem, tymiánem, solí a pepřem. Touto směsí naplníme naklepané plátky masa, které řádně uzavřeme jehlami nebo nití. V pekáči na rozpuštěném másle necháme zpěnit cibuli, na které závitky ze všech stran opečeme. Maso podlijeme pivem a za občasného přelévání výpekem a pivem pečeme ve středně předehřáté troubě doměkka. Vepřové závitky na pivu podáváme s vařeným nebo opečeným bramborem a zeleninovými saláty.

Češi milují vepřové! Ale jak jej správně připravit?


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové závitky na pivu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena