Oblíbené jídlo tradiční české kuchyně.
směs | |
---|---|
500 g | vepřová plec |
2 ks | cibule |
4 stroužky | česnek |
2 lžíce | hladká mouka |
podle chuti | |
2 lžičky | sůl |
2 špetky | pepř |
2 lžíce | celý kmín |
1 lžíce | sůl |
příloha | |
500 g | brambory |
podle potřeby | |
2 hrnečky | mléko |
3 lžíce | máslo |
Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme pár prolisovaných stroužků česneku, zasypeme kmínem a na plátky pokrájenou cibulí a přendáme do remosky. V remosce pečeme za občasného promíchání, maso chytne krásnou zlatavou kůrku a zároveň by mělo být krásně měkké. V případě potřeby podlijeme, ke konci můžeme výpek zahustit moukou.
Po dobu pečení masa oloupeme a nakrájíme brambory a dáme je vařit v osolené vodě. Vaříme doměkka, může být i do rozvaření. Slijeme vodu a brambory ještě za horka spolu s mlékem a kouskem másla rozmixujeme do hladké konzistence. Při podávání přelijeme kaši výpekem z hotových výpečků.
Recept na vepřový guláš z trouby krok za krokem
Dnes vám přinášíme recept na chutný a téměř bezpracný guláš, který je vhodný i pro celiaky. S tímto fotoreceptem jej zvládne úplně každý.
Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem
Bramborová kaše je velmi oblíbenou přílohou. Dnes se bramborovou kaši naučíme připravovat krok za krokem.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena