Vepřové válečky ve smetanovém těstíčku

Nenáročný recept na výborné vepřové špalíčky ve smetanovém těstíčku.


5.08x
60 min

Postup přípravy

Vepřové maso, které jsme očistili, opláchli a osušili, nakrájíme na delší širší tyčinky. Masové tyčinky opepříme, osolíme a orestujeme ze všech stran na olivovém oleji. Tyčinky necháme na sací kartě vychladnout.

Z hladké mouky, žloutku, měkkého másla, prášku do pečiva a kysané smetany vypracujeme rychle těsto, které necháme na 30 minut zabalené v transparentní folii v lednici.

Z těsta vyválíme na pomoučněném kuchyňském vále plát, který rozkrájíme na čtverce velikosti vepřových tyčinek. Vepřové tyčinky zavineme do válečků a poskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Každý váleček potřeme rozkvedlaným vejcem a válečky slabě propícháme vidličkou.

Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 15 minut dozlatova.

Vepřové válečky ve smetanovém těstíčku podáváme teplé jako výbornou chuťovku.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové válečky ve smetanovém těstíčku

Zpět na recept