Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na silnější nudličky.
Na oleji orestujeme cibuli dozlatova, přidáme maso, poprášíme ho solí, posypeme chilli kořením (čerstvé z chilli mlýnku) a opečeme ho za občasného promíchání dohněda. Přilijeme vodu, přidáme kečup a za občasného míchání maso dusíme doměkka (asi 75 minut). Podle potřeby přiléváme teplou vodu, aby maso bylo stále ponořené.
Měkké vepřové maso podle potřeby dochutíme solí i chilli kořením (druhá lžíce). Ve vodě rozkvedláme vrchovatou lžíci hladké mouky a kašičku za stálého míchání nalijeme do vroucí omáčky. Za občasného míchání vepřové v rajském chilli ještě 10 minut provaříme.
Hotové vepřové v rajském chilli podáváme s těstovinami.