Vepřové srdce na smetaně

Recept tradiční české kuchyně.


4.667x
75 min
12×

Ingredience

cukr
2 stroužkyčesnek
máslo
ocet
1 ksmrkev
1 kspetržel
hladká mouka
0.5 ksmenší celer
2-3 ksmenší vepřové srdce

podle chuti

sůl
ocet
pórek
vegeta
bobkový list
nové koření
mletý černý pepř

podle potřeby

šlehačka

Postup přípravy

Vepřové srdce omyjeme a vložíme do vody. Chvíli samostatně vaříme a lžící sbíráme pěnu, která se nám objevuje na vřící hladině. Srdce vyjmeme a nakrájíme na malé kousky. Do vyvařené vody přidáme zeleninu, kterou jsme si očistili a nakrájeli nadrobno. Česnek oloupeme a vložíme k zelenině. Dochutíme pepřem, novým kořením, asi lžící vegety, bobkovým listem a troškou soli. Doměkka vyvaříme a vývar se zeleninou propasírujeme - nebo ještě lépe - rozmixujeme. Z másla, asi lžíce cukru a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme rozmixovaný vývar se zeleninou a krátce povaříme. Nakonec omáčku zjemníme šlehačkou a doplníme podle chuti octem a solí. Do hotové omáčky přidáme kousky srdce. Podáváme s vařeným bramborem, knedlíkem, případně i rýží. Omáčka z vepřového srdce se hodí k jakékoliv příloze.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové srdce na smetaně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena