Vepřové s ananasem

Recept na vepřové plátky s ananasem a smetanovou omáčkou.


2.9930x
90 min

Ingredience

40 golej
20 gmáslo
1 dlmléko
80 gcibule
1 dlsmetana
40 ghladká mouka
400 gvepřová kýta
1 konzervasterilovaný ananas

podle chuti

sůl
tymián
koňak
kari koření
mletý zázvor
worcestrová omáčka
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy

Vepřové maso opepříme a potřeme rozpuštěným máslem. Necháme uležet v ledničce. Potom maso vložíme do pánve nebo kastrolu a krátce ho po všech stranách osmahneme. Podlijeme trochou vody a dáme péci do trouby. Během pečení maso podléváme. Měkké vepřové potom rozkrájíme na porce.

Do šťávy z masa přidáme nakrájenou cibulku. Přidáme papriku, ostatní koření a promícháme. Vlijeme trochu šťávy z ananasu, trošku worcestrové omáčky a povaříme. Do omáčky přidáme mléko, ve kterém jsme si rozmíchali mouku. Za chvíli přidáme i smetanu. Omáčku vaříme tak dlouho, dokud se mouka zcela nerozpustí. Hotovou omáčku vylepšíme koňakem a ještě dochutíme solí.

Porce vepřového rozdělíme na talíře. Na každou porci masa dáme plátek ananasu a vše přelijeme omáčkou. Vepřové s ananasem ihned podáváme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové s ananasem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena