Vepřové plátky s cuketou a rýžovými nudlemi

Recept na marinované vepřové plátky, které podáváme se směsí rýžových nudlí s cuketou a karotkou.


4.58x
60 min

Postup přípravy

Maso očistíme, naklepeme, osolíme a opepříme. V míse rozšleháme olej s brusinkovou chilli omáčkou, japonskou omáčkou Tamari bio a lžičkou umeocta. Do této marinády maso naložíme a necháme v chladu alespoň 2 hodiny rozležet. Oloupanou šalotku a česnek nakrájíme na tenké plátky. Omytou cuketu nakrájíme na kostičky a oloupanou mrkev na dlouhé tenké nudličky. Rýžové nudle uvaříme podle návodu na obalu.

Ve vysoké pánvi na oleji opečeme plátky masa z obou stran doměkka a uchováme na teple.

Na výpeku necháme zesklovatět šalotku s česnekem, pak vmícháme cuketu a mrkev a restujeme tak dlouho, dokud nebude zelenina měkká na skus. Do této směsi vmícháme uvařené nudle a zbývající marinádu. Vše prohřejeme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Rýžové nudle rozdělíme na porce a poklademe plátky masa. Vepřové plátky s cuketou a rýžovými nudlemi podáváme s čerstvou zeleninou jako hlavní chod.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové plátky s cuketou a rýžovými nudlemi

Zpět na recept