Vepřové ramínko po Italsku

Inspirace na vepřové ze slunné Itálie.


3.270x
75 min

Postup přípravy

Cibulky a česnek oloupeme. Česnek navíc rozpůlíme.

Maso zbavíme šlach, osolíme, opepříme a pomalu opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Přidáme loupané cibulky a stroužky česneku. Necháme mírně zhnědnout, zalijeme citronovou šťávou, bílým vínem, přikryjeme pokličkou a asi hodinu dusíme. Občas poléváme trochou vývaru.

Měkké vepřové ramínko vyjmeme, rozkrájíme na plátky a naskládáme na nahřátý talíř.

Šťávu povaříme. Přidáme šalvěj, kapary a necháme přejít varem. Nakonec přidáme sekanou petrželku.

Vepřové ramínko po Italsku servírujeme s dušenou rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové ramínko po Italsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.