Voňavé maso na jablkách. Skvělá sváteční a slavnostní večeře.
2-3 lžíce | olej |
voda | |
800 g | jablko |
pepř a sůl | |
600 g | vepřové plecko |
0.5 lžičky | mletý hřebíček |
Vepřové plecko omyjeme, osušíme, trochu osolíme, posypeme hřebíčkem a necháme asi 30 minut odležet. Zatím rozehřejeme olej. Maso vložíme do pekáče a horkým olejem maso přelijeme. V troubě pečeme doměkka. Behem pečení můžeme oloupat jablka, která zároveň zbavíme jádřinců.
Oloupaná jablka pokrájíme na čtvrtky a zasypeme hřebíčkem. Vystydlé maso nakrájíme na plátky, narovnáme zpět do výpeku v pekáči, obložíme jablky a maličko podlité vodou dodusíme do měkka.
Takto připravené maso krásně voní jablky a hřebíčkem. Můžeme podávat s pečeným bramborem.
Ilustrační foto: Profimedia.cz
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena