Vaření.czReceptyVepřové plecko na jablkách

Vepřové plecko na jablkách

Voňavé maso na jablkách. Skvělá sváteční a slavnostní večeře.


3.0478x
60 min
1×

Postup přípravy

Vepřové plecko omyjeme, osušíme, trochu osolíme, posypeme hřebíčkem a necháme asi 30 minut odležet. Zatím rozehřejeme olej. Maso vložíme do pekáče a horkým olejem maso přelijeme. V troubě pečeme doměkka. Behem pečení můžeme oloupat jablka, která zároveň zbavíme jádřinců.

Oloupaná jablka pokrájíme na čtvrtky a zasypeme hřebíčkem. Vystydlé maso nakrájíme na plátky, narovnáme zpět do výpeku v pekáči, obložíme jablky a maličko podlité vodou dodusíme do měkka.

Takto připravené maso krásně voní jablky a hřebíčkem. Můžeme podávat s pečeným bramborem.

Ilustrační foto: Profimedia.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové plecko na jablkách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena