Vepřové plecko na jablkách

Voňavé maso na jablkách. Skvělá sváteční a slavnostní večeře.


3.0478x
60 min
1×

Postup přípravy

Vepřové plecko omyjeme, osušíme, trochu osolíme, posypeme hřebíčkem a necháme asi 30 minut odležet. Zatím rozehřejeme olej. Maso vložíme do pekáče a horkým olejem maso přelijeme. V troubě pečeme doměkka. Behem pečení můžeme oloupat jablka, která zároveň zbavíme jádřinců.


Oloupaná jablka pokrájíme na čtvrtky a zasypeme hřebíčkem. Vystydlé maso nakrájíme na plátky, narovnáme zpět do výpeku v pekáči, obložíme jablky a maličko podlité vodou dodusíme do měkka.


Takto připravené maso krásně voní jablky a hřebíčkem. Můžeme podávat s pečeným bramborem.


Ilustrační foto: Profimedia.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové plecko na jablkách

Zpět na recept