sůl | ||
2 ks | vejce | |
mletý pepř | ||
hladká mouka | ||
polohrubá mouka | ||
olej na smažení | ||
1 dl | světlé pivo | |
8 plátků | vepřová panenka nebo kýta | |
3 lžíce | kyselé zelí |
Plátky vepřového masa opatrně naklepeme. Můžeme to udělat jen pěstí, nebo paličkou přes utěrku. Maso osolíme, lehce opepříme a obalíme v hladké mouce.
Připravíme těstíčko ve kterém budeme maso obalovat. Kysané zelí nakrájíme najemno a smícháme s pivem, polohrubou a hladkou moukou a přidáme ještě vajíčko a sůl. Těstíčko by mělo být hustší, aby na masu drželo.
Maso obalíme v těstíčku. Obalené plátky smažíme v rozpáleném oleji při 170°C asi 7 minut dozlatova.
Podáváme například s bramborovou kaší.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena