Plátky vepřového masa obalené v jednoduchém těstíčku z kysaného zelí.
sůl | |
2 ks | vejce |
mletý pepř | |
hladká mouka | |
polohrubá mouka | |
olej na smažení | |
1 dl | světlé pivo |
8 plátků | vepřová panenka nebo kýta |
3 lžíce | kyselého zelí |
Plátky vepřového masa opatrně naklepeme. Můžeme to udělat jen pěstí, nebo paličkou přes utěrku. Maso osolíme, lehce opepříme a obalíme v hladké mouce.
Připravíme těstíčko ve kterém budeme maso obalovat. Kysané zelí nakrájíme najemno a smícháme s pivem, polohrubou a hladkou moukou a přidáme ještě vajíčko a sůl. Těstíčko by mělo být hustší, aby na masu drželo.
Maso obalíme v těstíčku. Obalené plátky smažíme v rozpáleném oleji při 170°C asi 7 minut dozlatova.
Podáváme například s bramborovou kaší.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.