Plátky vepřového masa obalené v jednoduchém těstíčku z kysaného zelí.
sůl | |
2 ks | vejce |
mletý pepř | |
hladká mouka | |
polohrubá mouka | |
olej na smažení | |
1 dl | světlé pivo |
8 plátků | vepřová panenka nebo kýta |
3 lžíce | kyselé zelí |
Plátky vepřového masa opatrně naklepeme. Můžeme to udělat jen pěstí, nebo paličkou přes utěrku. Maso osolíme, lehce opepříme a obalíme v hladké mouce.
Připravíme těstíčko ve kterém budeme maso obalovat. Kysané zelí nakrájíme najemno a smícháme s pivem, polohrubou a hladkou moukou a přidáme ještě vajíčko a sůl. Těstíčko by mělo být hustší, aby na masu drželo.
Maso obalíme v těstíčku. Obalené plátky smažíme v rozpáleném oleji při 170°C asi 7 minut dozlatova.
Podáváme například s bramborovou kaší.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena