Vepřové plátky v zelném těstíčku

Plátky vepřového masa obalené v jednoduchém těstíčku z kysaného zelí.


3.0408x
60 min

Postup přípravy

Plátky vepřového masa opatrně naklepeme. Můžeme to udělat jen pěstí, nebo paličkou přes utěrku. Maso osolíme, lehce opepříme a obalíme v hladké mouce.


Připravíme těstíčko ve kterém budeme maso obalovat. Kysané zelí nakrájíme najemno a smícháme s pivem, polohrubou a hladkou moukou a přidáme ještě vajíčko a sůl. Těstíčko by mělo být hustší, aby na masu drželo.


Maso obalíme v těstíčku. Obalené plátky smažíme v rozpáleném oleji při 170°C asi 7 minut dozlatova.


Podáváme například s bramborovou kaší.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové plátky v zelném těstíčku

Zpět na recept