Vaření.czReceptyVepřové plátky v zelném těstíčku

Vepřové plátky v zelném těstíčku

Plátky vepřového masa obalené v jednoduchém těstíčku z kysaného zelí.


3.0408x
60 min

Postup přípravy

Plátky vepřového masa opatrně naklepeme. Můžeme to udělat jen pěstí, nebo paličkou přes utěrku. Maso osolíme, lehce opepříme a obalíme v hladké mouce.

Připravíme těstíčko ve kterém budeme maso obalovat. Kysané zelí nakrájíme najemno a smícháme s pivem, polohrubou a hladkou moukou a přidáme ještě vajíčko a sůl. Těstíčko by mělo být hustší, aby na masu drželo.

Maso obalíme v těstíčku. Obalené plátky smažíme v rozpáleném oleji při 170°C asi 7 minut dozlatova.

Podáváme například s bramborovou kaší.

user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové plátky v zelném těstíčku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena