Vyzkoušejte snadný a rychlý recept na plátky z vepřové kýty se zeleným jablkem a zeleným pepřem.
100 ml | vývar |
1 lžíce | máslo |
3 lžíce | portské víno |
400 g | vepřová kýta |
1 ks | zelené jablko |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
hladká mouka | |
citronová šťáva | |
podle chuti | |
sůl | |
okurka salátová | |
mletý černý pepř |
Vepřovou kýtu očistíme a nakrájíme na 4 plátky, které zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Omyté jablko rozkrojíme na čtvrtiny a zbavíme jádřince. Každou čtvrtku jablka pak nakrájíme na kousky silné asi 0,5 cm a zakapeme citronovou šťávou. V pánvi na oleji opečeme vepřové plátky z obou dozlatova. Pak je přendáme do mísy a zakryté uchováme na teple. Na výpeku z masa opečeme z obou stran nakrájená jablka tak, aby byla akorát na skus a získala zlatavou barvu. Opečená jablka přendáme k masu a na pánev nasypeme kuličky zeleného pepře a přidáme lžíci másla. Vše krátce orestujeme, podlijeme vývarem a portským vínem a při střední teplotě povaříme asi 3 - 4 minuty. Vepřové plátky rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme jablky a na plátky nakrájenou zelenou okurkou, vše přelijeme omáčkou se zeleným pepřem a podáváme. Vepřové plátky s jablky a zeleným pepřem podáváme s vhodnou přílohou, což jsou šťouchané nebo opečené brambory.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Recept na pečené vepřové maso se zelím krok za krokem
Máte rádi vepřové? A se zelím? Pak právě tento recept přijde vhod. Pečené vepřové na zelí a slanině nemá chybu!
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena