Vepřové nudličky s mrkví

Na skus podušená mrkev s vepřovými nudličkami - snadná příprava a hlavní chod je na stole.


5.01x
45 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
4 špetkysůl
1 kelímekvývar
1 kscibule
1 kgmrkev
2 lžícejíška
1 špetkamletý pepř
4 lžičkyplnotučná hořčice
500 gvepřové maso

podle potřeby

olej

Postup přípravy

Mrkev oškrábeme a nakrájíme na drobnější plátky (ne silnější než 3 mm). Ve větším hrnci podlijeme mrkev vodou a začneme dusit.

Maso očistíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.

Na pánvi s rozpáleným olejem zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme ochucené masové nudličky a osmahneme. Přidáme hořčici, utřený česnek a hořčici trochu vysmažíme. Poté masovou směs vsypeme do hrnce s mrkví, podlijeme vývarem (domácím, případně z kostky) a zahustíme hotovou jíškou, moukou nebo rýžovou krupicí. Vše podusíme tak, aby maso bylo měkké a mrkev na skus, z mrkve nesmí být kaše.

Vepřové nudličky s mrkví nejlépe chutnají s rýží.
user-icon

autor králík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové nudličky s mrkví

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká