Vaření.czReceptyVepřové na sušených houbách

Vepřové na sušených houbách

Recept na dobrou houbovou omáčku s plátky vepřového masa a oblíbenou přílohou.


4.816x
75 min

Ingredience

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

omáčka

3 kscibule
3 lžícehladká mouka
sušené houby
1 kostkahovězí bujón
vepřové maso

podle potřeby

sádlo

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na jemno a necháme osmahnout na sádle. Poté vložíme plátky vepřového masa, které jsme naklepali, osolili a opepřili. Maso necháme na oleji zatáhnout a poté dusíme cca 20 minut. Mezitím zalijeme hrnek sušených hub horkou vodou a necháme nasáknout. Po 20 minutách maso podlijeme vodou s houbami a necháme opět pár minut podusit s jednou kostkou hovězího bujonu. V hrnku rozmícháme 3 lžíce hladké mouky s vodou a necháme odstát. Poté za stálého míchání vléváme do omáčky, z které jsme vyjmuli maso a střídáme s vodou, abychom měli požadované množství omáčky a vyhovující konzistenci. Vložíme zpět maso a necháme povařit cca 20 minut. Podle chuti omáčku dosolíme a dopepříme. Vepřové na sušených houbách můžeme podávat s knedlíkem, rýží, těstovinami i šťouchanými brambory.
user-icon

autor Oligon

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové na sušených houbách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena