Jednoduchý recept na chutnou přípravu vepřového masa se smetanovou omáčkou.
Hodnocení
4.7
/ 5 (15x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Slanina20 dkg
Máslo1 plátek
Cibule1 ks
Voda1 l
Masox1 kostka
Smetana ke šlehání200 ml
Vepřová plec600 g
Mletý černý pepř2 lžičky
Podle potřeby
Olej
Podle chuti
Sůl
Postup přípravy
Velkou cibuli nakrájíme na drobné kostičky a osmažíme na rozpáleném oleji společně s nakrájenou slaninou.
Když je cibule sklovitá, přidáme osolené a opepřené na kousky nakrájené maso. Kupuji například vepřové kostky na guláš.
Když se maso zatáhne, přidáme cca 1 litr vařící vody, 1 - 2 lžičky pepře, přihodíme kostku masoxu a necháme zvolna dusit doměkka.
Poté omáčku zahustíme moukou nebo hotovou jíškou a necháme 10 minut probublat. Nakonec přidáme 200 ml smetany 31%, plátek másla, dochutíme a necháme prohřát.
Vepřové na pepři se smetanou podáváme s bramborami, kaší, rýží, těstovinami nebo houskovým knedlíkem.
Zajímavé komentáře
Re: Komentář k receptu Vepřové na pepři se smetanou
Komentář k receptu Vepřové na pepři se smetanou