Vepřové na kmínu

Tradiční český recept určený 4 středně hladovým osobám.


3.2101x
120 min
5×

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Maso podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky požadované velikosti.

V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a smažíme ji dozlatova. Vsypeme maso, osolíme,opepříme a především důkladně okmínujeme. Maso smažíme, než se pořádně zatáhne.

Pak vepřové na kmínu polijeme horkou vodou nebo vývarem a dusíme přibližně hodinu. Záleží na druhu masa.

Měkké maso vyjmeme z hrnce a šťávu vydusíme na tuk. Lehce jej zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme vodou. Za stálého míchání vaříme omáčku, než je hladká. Šťávu přecedíme, vložíme maso a ještě znovu krátce provaříme. Dochutíme podle chuti.

Hotové vepřové na kmínu podáváme s rýží, knedlíkem nebo brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové na kmínu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena