Vepřové na hrášku

Recept, který chutná celé rodině.


4.237x
60 min
8×

Ingredience

2 ksmenší cibule
600 gvepřová plec
1 konzervasterilovaný hrášek

podle potřeby

olej
jíška

podle chuti

sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy

Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a vložíme na rozpálený olej. Maso omyjeme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a přidáme do hrnce k cibulce. Maso na cibuli opékáme, aby ztmavlo. Na opečené maso přidáme sladkou papriku a zasmahneme. Pozor, aby se paprika nepřipálila! Nakonec maso zalijeme vodou a necháme dusit. Když je plec měkká, přidáme plechovku sterilovaného hrášku a vepřové na hrášku zahustíme jíškou. Necháme ještě chvíli povařit. Vepřové na hrášku podáváme s bramborem nebo domácími noky, hodí se i těstovinám.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové na hrášku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena