Jak a čím zahustit omáčku? Někdy to chce jen trpělivost
Jak jednoduchá věc, řeknete si. Stačí běžný postup s hladkou moukou, případně koupit jíšku hotovou. Ale i zahuštění omáčky můžeme vylepšit nebo úplně pokazit.
Šéfkuchař Pavel Vacek: Jaké nejčastější chyby děláme při přípravě omáček?
Perfektní omáčka stojí na správné technice a dochucení, říká šéfkuchař Pavel Vacek. Časté chyby jako málo orestovaný cibulový základ, spálený česnek nebo špatná smetana mohou pokazit i sebelepší recept. Jak předejít nezdaru? Stačí dodržet pár omáčkových zásad.
Jak zahustit omáčku bez mouky? Variant je víc, než jste možná mysleli
Zahušťování omáček je důležitou součástí vaření, ne vždy ale chceme nebo můžeme použít mouku. Ať už kvůli bezlepkové dietě, nebo ve snaze odlehčit jídlo, zahušťovat můžeme i jinak - třeba s pomocí škrobu nebo zeleniny.
Autor:keikei
Zajímavé komentáře
Dobré