Vepřové na houbách se šlehačkou

Vepřové plátky možno z kýty nebo kotlety, ale také kuřecí nebo krůtí prsa. Časově nenáročné a chutné. Recept je pro 4 osoby.


3.3139x
60 min
1×

Postup přípravy

Houby spaříme a ve troše vody je chvilku podusíme.

Kýtu podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Maso nařežeme přes vlákno na plátky. Plátky vložíme do čistého sáčku a přes něj je jemně naklepeme. Naklepané plátky osolíme, opepříme, okmínujeme a lehce zaprášíme hladkou moukou.

Na plameni si rozehřejeme pekáček a v něm olej. Vložíme plátky masa a z obou stran je zprudka orestujeme. Přidáme podušené houby a vložíme do rozpálené předehřáté trouby. Vepřové na houbách pečeme asi 40 minut.

Zatím si ve šlehačce rozmícháme polohrubou mouku. Po 40ti minutách vyjmeme pekáč z trouby, přelijeme jej smetanou a na plotýnce povaříme asi 10 minut. Je-li omáčka příliš hustá, zředíme ji mlékem.

Vepřové na houbách se šlehačkou podáváme s houskovými knedlíky.
user-icon

autor keikei


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové na houbách se šlehačkou

Zpět na recept