Vepřové kung-pao

Recept na kung-pao s parikami a feferonkou.


4.442x
45 min
10×

Postup přípravy

Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky a důkladně v míse promícháme s vajíčkem, zázvorem, solamylem, solí a pepřem. Uložíme do chladničky asi na půl hodiny rozležet.

Papriky i feferonky zbavíme zrníček. Papriku nakrájíme na proužky a feferonky nadrobno nasekáme. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Ve woku rozpálíme olej a maso zprudka orestujeme. Když zbělá, přidáme papriky i cibuli. Vše důkladně promícháme a restujeme, dokud papriky nezměknou. Pak do pánve nasypeme arašídy a feferonky. Dochutíme sójovou omáčkou, případně přisolíme a prohřejeme.

Jako přílohu k vepřovému kung-pao doporučuji dušenou rýži.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové kung-pao

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody