Vaření.czReceptyVepřové kuličky se smetanovým špenátem

Vepřové kuličky se smetanovým špenátem

Masové kuličky z vepřového bůčku se slaninou ve špenátovo-smetanové omáčce.


4.312x
60 min
2×

Ingredience

80 gslanina
3-5 stroužkůčesnek
1 kscibule
200 mlsmetana
4 lžícevoda
3-4 lžícehladká mouka
3-5 lžicstrouhaná houska
500 glibový vepřový bůček
400 gmražený listový špenát

podle potřeby

olej
vývar

podle chuti

sůl
1 špetkaoregano
mletý černý pepř

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme směs na masové kuličky. Libový bůček a slaninu nakrájíme na kostky a spolu s vodou rozmixujeme na hladkou hmotu. Do masové hmoty vmícháme mouku, vejce, oregano, sůl a černý pepř. Podle potřeby vmícháme strouhanku a masovou směs necháme v chladu asi 20 minut odležet. Mražený listový špenát necháme rozmrazit. Potom ho zbavíme vody a jemně nasekáme. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky a cibuli na jemné kostičky. Z masové směsi tvoříme mokrýma rukama kuličky, které ze všech stran opečeme na oleji dorůžova. Opečené kuličky vyjmeme a na výpeku zpěníme cibuli a česnek. Potom kuličky vrátíme a vše podlijeme malým množstvím vývaru. Zvolna podusíme asi 5 minut. Jakmile šťáva vysmahne, vmícháme špenát a vlijeme smetanu. Vše ještě krátce podusíme, podle potřeby dochutíme a podáváme. Vepřové kuličky se smetanovým špenátem servírujeme s těstovinami nebo opečeným bramborem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové kuličky se smetanovým špenátem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena