Pečené vepřové kotlety s bramborem s vůní česneku a bylinek. Recept s jednoduchou přípravou.
Hodnocení
4.3
/ 5 (12x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Ostatní
Česnek3 stroužky
Brambory4 ks
Tymián2 snítky
Rozmarýn3 větvičky
Bílé víno1 sklenka
Vepřová kotleta4 ks
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Postup přípravy
Rozmarýn s tymiánem opereme a prsty rozdělíme.
Větší brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky, které vhodíme už do vroucí osolené vody na 7 minut.
Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme.
Do pekáčku vložíme kotlety s napůl uvařenými brambory (bez vody).
Vše přikryjeme bylinkami, stroužky česneku a podlijeme suchým vínem.
Pekáček vložíme do trouby, kterou už máme předehřátou na 200 °C .Pečeme asi 20 - 30 minut, záleží na troubě a velikosti masa. Občas brambory promícháme a maso obrátíme.
Vepřové kotlety s opečeným bramborem podáváme k hlavnímu chodu.