Vepřová kolena očistíme a kůži nařežeme na mřížku. Ve větším hrnci rozpustíme sádlo, na kterém zprudka kolena opečeme ze všech stran dorůžova. Potom je zalijeme masovým vývarem a přidáme celou cibuli, bobkový list, nové koření, celý pepř a sůl. Zakryté zvolna dusíme přibližně 1 - 1,5 hodiny téměř doměkka. Měkké koleno vyjmeme z vývaru a necháme okapat. Červenou cibuli a česnek usekáme nahrubo a spolu s olejem, hořčicí a sójovou omáčkou rozmixujeme dohladka. Touto směsí celá kolena potřeme a necháme v chladu přes noc odležet. Marinovaná kolena jednotlivě zabalíme do olejem potřeného alobalu a na rozpáleném grilu pečeme za občasného obracení přibližně 20 minut z každé strany. Upečená kolena vyjmeme z alobalu a podle potřeby ještě dopečeme do zlatové barvy. Pečená vepřová kolena na grilu podáváme s křenovou nebo hořčicovou omáčkou a pečivem.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Slunečné počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí sváteční grilovačku.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena