Vepřové kolínko na grilu

Recept na výborná ochucená vepřová dušená kolínka, která dopékáme na grilu.


4.931x
150 min
2×

Ingredience

1 kscibule
2 ksbobkový list
4 kuličkynové koření
10 kuličekcelý černý pepř
2 kspřední vepřové koleno

marináda

8 stroužkůčesnek
1 lžíceplnotučná hořčice
2 lžícesójová omáčka
1 ksčervená cibule

na potření

olej

podle chuti

sůl

podle potřeby

sádlo
masový vývar

Postup přípravy

Vepřová kolena očistíme a kůži nařežeme na mřížku. Ve větším hrnci rozpustíme sádlo, na kterém zprudka kolena opečeme ze všech stran dorůžova. Potom je zalijeme masovým vývarem a přidáme celou cibuli, bobkový list, nové koření, celý pepř a sůl. Zakryté zvolna dusíme přibližně 1 - 1,5 hodiny téměř doměkka. Měkké koleno vyjmeme z vývaru a necháme okapat. Červenou cibuli a česnek usekáme nahrubo a spolu s olejem, hořčicí a sójovou omáčkou rozmixujeme dohladka. Touto směsí celá kolena potřeme a necháme v chladu přes noc odležet. Marinovaná kolena jednotlivě zabalíme do olejem potřeného alobalu a na rozpáleném grilu pečeme za občasného obracení přibližně 20 minut z každé strany. Upečená kolena vyjmeme z alobalu a podle potřeby ještě dopečeme do zlatové barvy. Pečená vepřová kolena na grilu podáváme s křenovou nebo hořčicovou omáčkou a pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové kolínko na grilu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena