Vepřové karbanátky s malinovou omáčkou

Recept na přípravu chutných vepřových karbanátků s delikátní malinovou omáčkou.


3.02x
60 min

Ingredience

omáčka

1 stroužekčesnek
1 ksšalotka
2 šálkymaliny
1 lžícejablečný ocet
1 lžičkaolivový olej
2 lžičkyčerstvý tymián
1 lžícechia semínka
1 lžičkachilli paprička v omáčce adobo

směs

1 stroužekčesnek
1 lžičkadrcený kmín
2 lžičkydijonská hořčice
2 lžícerajský protlak
600 gmleté libové vepřové maso

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Šalotku nakrájíme na jemno a česnek utřeme. Na středně velké pánvi zahřejeme jednu lžičku olivového oleje při střední teplotě. Přidáme šalotku, 1 utřený česnek a 1 minutu ohříváme.

Pak na pánev přidáme maliny, ocet, tymián, chilli papričky, špetku soli a ohříváme asi 5 minut, dokud se maliny nerozpadnou. Pak vmícháme chia semínka a ještě 1 minutu ohříváme. Pak směs odložíme stranou, aby vychladla a zhoustla. Před vložením do žemlí omáčku zase zahřejeme.

Gril předehříváme asi 10 minut na vysokou teplotu, pak teplotu snížíme na střední, vhodnou ke grilování masa. Ve velké míse smícháme rozemleté vepřové maso, 1 stroužek česneku, rajčatový protlak, hořčici, drcený kmín, špetku soli a pepř. Ze směsi vypracujeme 4 ploché karbanátky.

Karbanátky vložíme na promazaný grilovací rošt a maso 5 minut grilujeme na každé straně, aby dosáhlo uvnitř teploty 75 °C. Hamburgery odstraníme z grilu a poloviny žemlí asi 30 sekund ohříváme na grilu.

Vepřové karbanátky pokládáme do rozpůlených žemlí, zalijeme je malinovou omáčkou, obložíme listy špenátu a ihned podáváme k jídlu.
user-icon

autor suback


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové karbanátky s malinovou omáčkou

Zpět na recept