Vepřové kapsy s jablky

Vepřové řízky plněné jablkem.


4.410x
45 min

Ingredience

4 plátkyveřová kýta

náplň

150 gslanina
0.5 lžičkymajoránka
1 ksvětší cibule
1 lžičkacitronová šťáva
1 ksvětší jablko

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

omáčka

1 lžičkamajoránka
1 kelímeksmetana ke šlehání (215g)

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Cibuli a slaninu (i anglickou) nakrájíme nadrobno. Jablko zbavíme jádřinců a i se slupkou nakrájíme na plátky. Slaninu s cibulkou orestujeme dozlatova. Přidáme jablko a necháme ho 5 minut opékat. Zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme majoránkou. Do řízků ostrým nožem nařízneme kapsu a naplníme ji jablečnou směsí. Kraj spíchneme párátkem a maso osolíme i opepříme. Na pekáčku rozpálíme olej a kapsy po obou stranách zprudka opečeme. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi 10 - 15 minut na 190 °C. Asi po 8 minutách pečení přilijeme k masu smetanu smíchanou se solí, pepřem i majoránkou. Vhodnou přílohou k vepřovým kapsám s jablky jsou nové brambory s máslem a sypané pórkem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové kapsy s jablky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena