Recept na přírodní vepřové řízky plněné šunkou, sýrem a bylinkami. Kapsičky podáváme s pikantní hořčicovo-křenovou omáčkou, bramborem a čerstvou zeleninou.
1 stroužek | česnek |
4 plátky | šunka |
80 g | niva |
4 ks | vepřový řízek |
1-2 lžíce | nastrouhaný křen |
2-3 větvičky | čerstvý rozmarýn |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
vývar | |
2-3 lžíce | dijonská hořčice |
podle chuti | |
mletý černý pepř |
Maso očistíme a tence rozklepeme. Lístečky čerstvého rozmarýnu a stroužek česneku rozdrtíme najemno a promícháme se 2 - 3 lžícemi dijonské hořčice. Sýr rozkrojíme na 4 stejné hranolky a oloupaný křen jemně nastrouháme. Plátky masa opepříme a z jedné strany tence potřeme ochucenou dijonskou hořčicí. Pak je poklademe plátkem šunky, hranolkem sýru, přehneme na poloviny a pevně uzavřeme jehlami nebo párátky. Maso nesolíme. Naplněné kapsičky zvolna opečeme z obou stran doměkka, potom je vyjmeme a zakryté uchováme na teple. Do výpeku vmícháme zbylou ochucenou hořčici a nastrouhaný křen. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a krátce povaříme. Vepřové kapsičky rozdělíme na porce, přelijeme pikantní omáčkou a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené nebo opečené brambory a zeleninový salát.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech
Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena