1 stroužek | česnek | |
4 plátky | šunka | |
80 g | niva | |
4 ks | vepřový řízek | |
1-2 lžíce | nastrouhaný křen | |
2-3 větvičky | čerstvý rozmarýn | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
vývar | ||
2-3 lžíce | dijonská hořčice | |
podle chuti | ||
mletý černý pepř |
Maso očistíme a tence rozklepeme. Lístečky čerstvého rozmarýnu a stroužek česneku rozdrtíme najemno a promícháme se 2 - 3 lžícemi dijonské hořčice. Sýr rozkrojíme na 4 stejné hranolky a oloupaný křen jemně nastrouháme. Plátky masa opepříme a z jedné strany tence potřeme ochucenou dijonskou hořčicí. Pak je poklademe plátkem šunky, hranolkem sýru, přehneme na poloviny a pevně uzavřeme jehlami nebo párátky. Maso nesolíme. Naplněné kapsičky zvolna opečeme z obou stran doměkka, potom je vyjmeme a zakryté uchováme na teple. Do výpeku vmícháme zbylou ochucenou hořčici a nastrouhaný křen. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a krátce povaříme. Vepřové kapsičky rozdělíme na porce, přelijeme pikantní omáčkou a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené nebo opečené brambory a zeleninový salát.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech
Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena