2 ks | vejce | |
1 ks | cibule | |
2 lžíce | hořčice plnotučná | |
10 dkg | anglická slanina | |
500 g | vepřová plec | |
5 ks | okurka sterilovaná | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
jíška | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř |
Větší cibuli nakrájíme na jemno. Vepřovou plec nakrájíme podle preferencí na kostky nebo na nudličky. Sterilované okurky nakrájíme na kostičky. Anglickou slaninu nakrájíme taktéž na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Nakrájenou cibuli vsypeme do hrnce s rozpáleným olejem a necháme zesklovatět, poté přidáme k cibuli vepřové maso, osmahneme a podlijeme vodou. Maso osolíme a opepříme, přidáme 1 lžíci plnotučné hořčice a necháme vařit doměkka. Až je maso měkké, přidáme polovinu množství sterilovaných okurek, nakrájenou anglickou slaninu a další 1 lžíci plnotučné hořčice. Necháme povařit a poté přidáme nakrájená vařená vejce a zbytek okurek. Znojemskou omáčku povaříme a podle potřeby zahustíme jíškou. Vepřovou znojemskou podáváme s rýží, knedlíkem či těstovinami.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
Autor:Lukáš Dvořák
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena