Vepřová znojemská

Recept na klasické jídlo se sterilovanými okurkami.


3.97x
60 min

Ingredience

2 ksvejce
1 kscibule
2 lžíceplnotučná hořčice
10 dkganglická slanina
500 gvepřová plec
5 kssterilované okurky

podle potřeby

olej
jíška

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Větší cibuli nakrájíme na jemno. Vepřovou plec nakrájíme podle preferencí na kostky nebo na nudličky. Sterilované okurky nakrájíme na kostičky. Anglickou slaninu nakrájíme taktéž na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Nakrájenou cibuli vsypeme do hrnce s rozpáleným olejem a necháme zesklovatět, poté přidáme k cibuli vepřové maso, osmahneme a podlijeme vodou. Maso osolíme a opepříme, přidáme 1 lžíci plnotučné hořčice a necháme vařit doměkka. Až je maso měkké, přidáme polovinu množství sterilovaných okurek, nakrájenou anglickou slaninu a další 1 lžíci plnotučné hořčice. Necháme povařit a poté přidáme nakrájená vařená vejce a zbytek okurek. Znojemskou omáčku povaříme a podle potřeby zahustíme jíškou. Vepřovou znojemskou podáváme s rýží, knedlíkem či těstovinami.


Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky


Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.


Budete


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová znojemská

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena